برگزاری اولین میزگرد تخصصی دانشگاه کارآفرین باحضور روساء دانشگاه ها و مدیران مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه های استان سیستان و بلوچستان

اولین میزگرد تخصصی دانشگاه کارآفرین، صنعت و جامعه با حضور ریاست دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان، ریاست پارک علم و فناوری، مدیران مراکز رشد دانشگاه آزاداسلامی و دانشگاه سیستان وبلوچستان، ریاست دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان و دیگر نهادها به منظور همفکری، تعامل و هم افزایی نهادها و دانشگاهها با یکدیگرانجام شد.
در این نشست دکترحبیب الله سالارزهی ریاست دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان همکاری دانشگاه با یکدیگر و تعامل آنها با صنعت و جامعه را در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی حائز اهمیت دانستند. ایشان ضمن ارایه آماری از رشد کمی فارغ التحصیلان دانشگاهی درکشور و استان، ادامه این روند را بدون در نظر گرفتن شاخص های اشتغال ناکافی دانستند و خواستار بازنگری دانشگاه ها در ماموریت سنتی و حرکت در مسیر دانشگاه کارآفرین، شکوفایی استعدادها و تولید ثروت در جامعه دانستند. همچنین ایشان الگوهای موفق دانشگاه کارآفرین را در سطح جهانی معرفی نمودند و به نقش موافه های اشتغال زایی فارغ التحصیلان دانشگاهی به عنوان یکی از شاخص های رتبه بندی دانشگاه ها در سطح استانداردهای جهانی پرداختند که درگزارش رتبه بندی دانشگاه ها به شاخص های ثبت اختراع و میزان اشتغال پذیری فارغ التحصیلان توجه ویژه ای می شود. ایشان همگرایی دانشگاه های استان با یکدیگر و اهتمام جمعی همه دانشگاه های استان را به شکل دهی اکو سیستم دانشگاه کارآفرین هم در داخل دانشگاه و هم در بیرون دانشگاه از طریق تعامل با کار آفرینان و دست اندر کاران سازمان های مرتبط با موضوع اشتغال و کارآفرینی و نهادهای بخش خصوصی به عنوان یکی از راهکارهای پایداری آموزش عالی در استان مبتنی بر مزیتها و توانمندی های استان و منطقه دانستند.
درادامه این نشست دکتر شهیکی تاش ریاست پارک علم و فناوری استان گفت: شکاف معناداری بین حوزه دانشگاه های ما با سایر دانشگاه های دنیا وجود دارد. ما نیاز به یک مدل عملیاتی و بومی در دانشگاه ها برای استقرار الگوی دانشگاه کار آفرین داریم. باید بر اساس این نشست ها بتوانیم الگوی جدیدی در حوزه دانشگاه های استان ایجاد نماییم. دانشگاه ها باید الگوی خود را بر اساس مهارت های بازار محور مورد بازنگری قرار دهند و رشته های تحصیلی در دانشگاه ها باید بر این اساس بازنگری و تعریف شود. اگر ساختار دانشگاه ها مبتنی بر تجاری سازی و پژوهش نباشد فقط هدر رفت منابع را خواهیم داشت.
همچنین آقای دکترمسلم پور رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان ضمن با اهمیت دانستن چنین نشست هایی آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استان را برای پیشبرد برنامه ها و رویدادهای کارآفرینی و کارگاه های آموزشی در جهت همراهی با سایر دانشگاه ها برای تقویت اکو سیستم دانشگاه کارآفرین اعلام نمودند. ایشان همچنین بیان نمودند که بایستی فرهنگ کارآفرینی از سطوح پایه در خانواده ها نهادینه گردد. تمامی خانواده ها بایستی فرزندان خود را با هدف تربیت یک کارآفرین و متخصص به دانشگاه بفرستند، نه فقط برای اخذ مدرک و در انتظار استخدام دولت بودن که مسلماً این مهم با معرفی و گسترش فعالیت های مراکز رشد و پارک های علم و فناوری محقق خواهد شد.
 همچنین دکتر اویسی ریاست دانشگاه پیام نور استان اظهار داشت: بسیاری ازمسائل در کشور ما ریشه فرهنگی و اجتماعی دارد. فرهنگ سازی مبتنی بر ارزش باید در دانشگاه ها ایجاد شود.  بحث ارتباط دانشگاه و صنعت از دیر باز در بسیاری از كشورها، مطرح بوده است. برخی از كشورها بنا به نیاز و ساختار صنعتی و دانشگاهی خود این ارتباط را تا حد ممكن تبیین، طراحی و به اجرا در آورده اند. ایشان در ادامه آمادگی دانشگاه پیام نوراستان را برای پیشبرد اهداف دانشگاه کارآفرین اعلام نمودند.
در ادامه دکتر مهرجو مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه سیستان و بلوچستان اعلام داشت: تجاری سازی و فناوری باید بر عهده بخش خصوصی باشد نه دولت. بخش خصوصی برای بقا و ماندگاری خود درفضای رقابتی به نوآوری و تجاری سازی اهتمام بیشتری داشته باشد و تعامل قویتر صنعت و بخش خصوصی با دانشگاه میتواند بسیار موثر باشد. همچنین ایشان لزوم ارتقای سطح آگاهی اساتید دانشگاه ها با مباحث کارآفرینی و دانشگاه کارآفرین را بسیار حائز اهمیت و آن را به عنوان پیش نیاز اصلی هدایت دانشجویان به سمت مباحث کارآفرینی و ایده پردازی دانستند.
در ادامه این میزگرد سه نفر از دانشجویان به ضرورت اهتمام بیشتر دانشگاه ها برای بازنگری الگوی آموزشهای کلاسیک و جهت دهی دانشجویان از سوی اساتید به موضوعات روز فناوری٬ ایده پردازی و هدایت دانشجویان به فعالیت های کسب و کار و کارآفرینی پرداختند. این میزگرد با طرح مباحثی توسط برخی از مدرسین کارآفرینی و مربیان برگزاری رویدادهای کارآفرینی ادامه یافت. در پایان جلسه دکتر سالارزهی ضمن تشکر از مشارکت خوب دانشگاه های استان به جمع بندی مباحث پرداختند و خلاصه میزگرد را به شرح ذیل اعلام نمودند:
۱-  ضرورت پیوند آموزش و پرورش با کارآفرینی در قالب طرحهای مدرسه خلاق و کارآفرین در راستای نهادینه ساختن فرهنگ ریسک پذیری و خود اتکایی در دانش ‌آموزان
۳-  ضرورت برگزاری رویدادها و مسابقات کسب و کار و ایده پردازی در دانشگاه ها
۴-  اختصاص ردیف های بودجه حمایتی از سوی دانشگاه به ایده های کارآفرینانه و تشکیل صندوق حمایت از نوآوری در دانشگاه